perjantai 11. toukokuuta 2018

Kyborgimutsi


Kesäkausi pläjähti käyntiin. 

Monen kohdalla se tarkoittaa myös työleirikauden alkamista kesäkodeissa, missä jokainen nurkka huutaa korjausta, kohentamista, koheltamista - ja stressin lisääntymistä. 

Kesään liittyvä keveys ja eroottissävyiset fiilikset etääntyvät horisontin taakse ja kaikki muuttuu
robottimaiseksi raatamiseksi (robotti-sana tulee tsekin kielestä jossa se tarkoittaa työläistä, orjaa). Ei hyvä! Sitäpaitsi itse olen liian laiskakin sellaiseen.

Parina päivänä omalla kesäapajallani rupesin osin matkoilla, osin paikan päällä kuuntelemaan linnunlaulun ja koiranhaukunnan ohessa radiota. Tai podcasteja, jos kuulostaa paremmalta. Kuulokkeiden kautta, jos kuulostaa vielä paremmalta. Sillä oli seurauksensa: 

Kohta olemme kaikki kyborgeja, ihan pian, yhdessä ohjelmassa todettiin. Ihmisiä, joilla ei ole älylisäosia, pidetään pian hidasälyisinä ja kömpelöinä. 

Eli minulla olisi nyt ensimmäistä kertaa esittää selkeä äitienpäivälahjatoivomus lapselle (aikuiselle): sellainen älylisäosa mammaan, joka allokoi tulevan kyborgimutsin kohdentamaan energiaansa järkevästi eri juttuihin siellä kesäfarmilla ja muussakin elämässä, ja myös ohjaa tämän riippukeinuun oikeilla hetkillä. (Vaikka Jyrki Kataisen äänellä; tämä tietää allokoinnista kaiken.)

Ei-vielä-kyborgimutsilla on ollut myös tarpeensa. Hän on kaipaillut luomukumppania ja perinneseksiä. Hän ei ole vielä oivaltanut, että sellainen on outofdate hei! - Muillekin tiedoksi! Samalla lailla kuin vinyylilevyt – ajatuksena ’kiva’ mutta käytännössä niiiiiin vaivalloista

Nettideittailussa meistä kukaan ei kohta enää voi tietää, ollaanko tekemisissä luomuihmisen vai robotin kanssa. Fyysisen robotin voi toistaiseksi erottaa robotiksi (niin kauan kun äiti ei ole vielä pahasti dementoitunut) mutta tulevan kyborgimutsin tarpeet se pystyy takuulla tyydyttämään luomuhenkilöä paremmin.

Robotit ovat joka tapauksessa tulossa vanhenevien äitien hoitajiksi. Miksei heidän totuttamistaan voisi aloittaa jo vähän etuajassa? Kannattaisikin. Kunhan robot eivät karkaile palveluksesta. Mutta ei kai, jos heidän kanssaan oikeasti lähentyy ja kohtelee heitä tasavertaisesti. Muutamat maailmalla ovat kyllä jo lähteneet karkuteille turhauduttuaan isäntänsä/emäntänsä palveluksessa. Ja jos niitä on kaksi, ne ovat saattaneet alkaa puhua keskenään ihan omaa kieltään ja tehdä suunnitelmia ties vaikka äitien upottamiseksi järveen. 

Viikonloppuna on äitienpäivä. Miettikääpä (aikuiset) lapset, mitä äidille kannattaa suunnitella lahjaksi! Jos haluatte olla ajassa kiinni.

Tai ei sittenkään. Käykää seukkaamassa ja auttelemassa ihan arkisissa jutuissa. Tai hommatkaa tälle radio. Radio is sexy. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielunkumppani vai ruumiinkumppani

Se siitä kevääntulosta ja hyvistä jääkeleistä. Meni jo. Juuri tällaisena päivänä kun tuntee hukkuvansa - paitsi ulkona koiran kanssa talsi...